U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Wat is wax?

 

De wax die we in onze salon gebruiken is gemaakt van een natuurlijke substantie en verrijkt met aromatische oliën. De wax is warm en zacht en wordt met een spatel op een stukje huid aangebracht. In een paar seconden omsluit de wax alle haartjes. Doordat de wax in een paar seconden harder wordt, kunnen de haartjes eraan blijven kleven en worden zo verwijderd. 

 

Waarom zou ik kiezen voor waxen ? 

 Met waxen verwijder je alle haartjes inclusief de worteltjes. Het voordeel is dat je een zachte, gladde huid hebt, zonder harde stoppels, huidirritatie of ingroeiende haren. Ook werkt waxen heel goed bij intiemere delen van het lichaam want daar is het ook belangrijk om voor een langere periode een zachte, gladde huid te hebben..

 

Wat kan je het beste doen voor een wax behandeling

 Als je een paar dagen achter elkaar vóór de afspraak je huid licht scrubt, dan verwijder je dode huidcellen en zitten de haren wat losser in het haarzakje. Ook staan de haren wat meer rechtop waardoor het waxen minder pijnlijk is en gemakkelijker gaat.

 

Hoe lang moeten de haartjes zijn om te kunnen waxen?

De wax waarmee wij werken is van het merk LYCON. Deze wax verwijdert haartjes al vanaf 2 mm! Perfect voor korte, hardnekkige haren op ieder deel van het gezicht of lichaam. 

 

Is waxen pijnlijk?

 Door de waxmethode die wij bij The best image toepassen, ervaar je veel minder pijn dan bij traditionele harsbehandelingen. Bovendien, als je vaker waxt, worden de behandelingen ook steeds minder pijnlijk, omdat de haartjes steeds makkelijker loslaten uit het haarzakje.’

 

 

 Hoe lang kan je zorgen voor een super zachte huid

 

In de 24 tot 48 uur na je bezoek houd je je huid schoon en vermijd je warmte en wrijving. Douche niet te heet,  ga niet in de sauna of onder de zonnebank en ga liefst ook niet direct sporten. Draag geen knellende kleding.

 

Vanaf 3 dagen na de wax behandeling raden we je aan om te scrubben. Doe dit met een grove korrel en scrub je huid 2 tot 3 keer per week om dode huidcellen te verwijderen.

 

 

LYCON PRECISION WAXING

 

Na een lange tijd van research en het afstemmen van de juiste ingredienten, onder het toeziend oog van haar vader als scheikundige, maakt Lydia haar eerste wax! In het geheim, in de oven van de familie keuken. Ze was toen nog een teenager! Het LYCON merk kwam enige tijd later, in 1978 en wordt vandaag de dag verkocht over de gehele wereld en wordt beschouwd als de beste kwaliteit wax overall!

 

LYCON is in 1978 in Australië opgericht en heeft inmiddels wereldwijd een welverdiende reputatie opgebouwd. LYCON is marktleider op het gebied van harsen en wordt over de gehele wereld, in meer dan 93 landen,  toegepast in het topsegment van wellness centers en schoonheidssalons.  Modellen en beroemdheden als Pippa Middleton, Sienna Miller, Victoria Beckham en Emily Blunt gebruiken dit revolutionaire product. 

 

Al vanaf 1 mm moeiteloos waxen!

 

De mooiste harsen op basis van natuurlijke ingrediënten zorgen voor een super glad en langdurig resultaat. Haar vanaf 1 mm wordt moeiteloos gewaxt . De wax is verrijkt met aromatische oliën en maakt elke behandeling tot een aangename ervaring. Bovendien kan de hars gebruikt worden op lage temperaturen. De huid wordt gevoed en verzacht.

 

 

 

Wat is een Brazilian Wax?

 

Bij een Brazilian Wax wordt door middel van hars (of sugaring) niet alleen het schaamhaar van je bikinilijn, maar ook van je intieme delen verwijderd (schaamlippen, bilnaad en rond de anus)

 

Dit betekent niet dat een Brazilian Wax altijd helemaal kaal betekent. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een driehoekje of een streepje (ook wel de Brazilian Strip genoemd) te laten staan. Het is zelfs mogelijk om een figuurtje over te laten (zoals een hartje). Wanneer je ervoor kiest al je haar te verwijderen, wordt dit ook wel een Full of Hollywood Wax genoemd.

 

 

Wat kan ik verwachten bij mijn eerste Brazilian Wax?

 

In de meeste gevallen, zal je specialiste je even de tijd geven om je onderkleding uit trekken in de behandelkamer. Vaak zullen er ook doekjes zijn, waarmee je jezelf kan opfrissen voor je Brazilian Wax.

 

Na het waxen wordt de huid ook na behandeld , om ingegroeide haren te voorkomen.

 

Na de behandeling, worden met een pincet de laatste haartjes verwijderd.

 

Houd goed in je achterhoofd: de specialist die je helpt, heeft meestal zeer veel ervaring met het uitvoeren van een Brazilian Wax (het is één van de meest populaire schoonheidsbehandelingen) en zal je goed op je gemak stellen, er is niks om je voor te schamen!

 

Een professionele specialist zal ervoor zorgen dat er hygiënisch te werk wordt gegaan, de materialen worden niet hergebruikt of goed ontsmet en de specialiste zal handschoenen aan hebben.

 

 

 

Hoe bereid ik me voor op een Brazilian Wax?

 

Voor je eerste waxbehandeling moeten je haartjes minimaal een halve cm lang zijn, voor de meeste mensen betekend dit 2 tot 3 weken niet scheren. Wanneer je al vaker een Brazilian Wax hebt ondergaan, kunnen ook met kortere haartjes goede resultaten behaald worden. Bij sugaring hoeven je haartjes minder lang te zijn en kan er gewaxt worden vanaf 2 mm.

 

Je eerste Brazilian Wax kan erg spannend zijn, zorg er daarom voor dat je een specialist uitkiest, die haar vak verstaat. Je kan natuurlijk op Treatwell zoeken naar een Brazilian Wax-specialist en via reviews en foto’s kan je een goed beeld krijgen van de salon.

 

Het is slim, om de huid een paar dagen voor de behandeling licht te scrubben (gebruik hiervoor wel een product die geschikt is voor je intieme zone) Zo verwijder je dode huidcellen en gaan de haren beter rechterop staan.

 

Natuurlijk is het fijn, als je voor de behandeling fris bent, dus douche voordat je naar de salon vertrekt. Ook wanneer je hier geen tijd voor hebt, krijg je in de salon de kans om je met een doekje op te frissen.

 

Als je je zorgen maakt over de pijn, kan je gerust voor je afspraak een pijnstiller nemen, dit zorgt ervoor dat je minder gevoelig bent tijdens je Brazilian Wax.

 

Draag katoenen ondergoed naar je Brazilian Wax (of neem deze mee) Strakke onderkleding kan je huid irriteren en de kans op ingegroeide haartjes vergroten.

 

 

Doet een Brazilian Wax veel pijn?

 

Een wax-behandeling is nooit helemaal pijnloos, zeker niet in je meest intieme (en gevoelige) zone, wat bij een Brazilian Wax het geval is. Hoeveel pijn het echter doet, verschilt van persoon tot persoon. De ene vindt het enorm meevallen, voor een ander voelt de eerste behandeling als een marteling. Het grote voordeel is wel, wanneer je regelmatig waxt ( en niet tussendoor scheert) worden je haartjes steeds zachter en dunner, waardoor een Brazilian Wax elke afspraak minder pijnlijk is.

 

Mocht je bang zijn voor de pijn, zijn er wel tips om in je achterhoofd te houden. Het kan je geruststellen, om eerst een ander onderdeel van je lichaam te laten waxen (zoals je onderbenen of bovenlip) zodat je kan kennismaken met het gevoel. Het is ook een goede methode om uit te testen of je je op je gemak voelt bij de salon die je hebt uitgekozen.

 

Ontspannen helpt echt! Het is niet heel makkelijk om rustig te blijven, wanneer je voor het eerste keer een intieme en pijnlijke behandeling ondergaat, maar hoe meer stress, hoe meer pijn! Vermijd daarom nicotine en caffeïne voor je behandeling. Gelukkig helpt de waxspecialist vaak ook om je gedachten te verzetten (toen ik mijn eerste Brazilian Wax kreeg, was ik binnen no-time gezellig aan het kletsen over onze favoriete series)

 

Je kan natuurlijk ook voor de wat stevigere middelen gaan (hoewel nog steeds zeer onschuldig) Neem bijvoorbeeld een half uurtje voor je afspraak een aspirine of ibuprofen.

 

Tenslotte, hou in je achterhoofd, hoelang je plezier houdt van het resultaat. No pain, no gain!

 

 

Hoe voorkom ik ingegroeide haren na een Brazilian Wax?

 

Goed nieuws! Door waxen zal je minder snel last van ingegroeide haartjes krijgen, dan wanneer je scheert. Maar, vanwege het krullerige haar in je schaamstreek, is het natuurlijk nog steeds mogelijk.

 

Je huid regelmatig scrubben is niet alleen een goede voorbereiding voor je Brazilian Wax, maar (vanaf 48 uur) na je behandeling helpt het ingegroeide haren voorkomen. Let hierbij op een goed scrubproduct, geschikt voor de gevoelige huid. Je specialist kan je hierover adviseren, zo hebben veel waxproducten (zoals Lycon) ook een verzorgingslijn met onder andere scrubs. Dagelijks een milde scrub met een luffa-spons, helpt ook!

 

Is de huid door het ingegroeide haartje wat geïrriteerd, kan je dit met huismiddeltjes bestrijden: goede middelen zijn aloë vera, tea tree oil of een opgeloste aspirine. Geen zin om je eigen keukenkastjes te plunderen? Vraag je waxspecialist naar speciale producten voor after-care na een Brazilian Wax.

 

 

Hoe lang blijft het resultaat van een Brazilian Wax zichtbaar?

 

Hoe snel je haren terug groeien na een Brazilian Wax is erg persoonlijk, gemiddeld kan je 3 tot 6 weken genieten van je gladde huid. Na een waxbehandeling groeien je haartjes zachter, dunner en in sommige gevallen langzamer of zelfs minder terug (in tegenstelling tot scheren)

 

Hierdoor zal je tweede behandeling een stuk minder pijnlijk zijn en zal je steeds minder regelmatig een Brazilian Wax hoeven te boeken.

 

 

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?